The forbidden kingdom

Foarte foarte fain filmu. Inca o comedie reusita de`a lu Jeckie Chean (sau cum se scrie). In film mai apare si Jet Lee in rolul unu calugar. In film gasesti tot ce vrei: comedie, actiune, drama si multe “zburaturi” chinezesti, ca de efecte speciale nu mai zic. Mie mi`o placut filmu asa de tare incat intr`o zi l`am vazut de 2 ori.

Vi`l recomand se merita!

Advertisements

2 Responses to “The forbidden kingdom”

 1. ishara Says:

  M-ai convins sa ma uit la film. O sa il vad in seara asta si o sa revin cu un comentariu. 🙂 Sper sa merite.

 2. ishara Says:

  Filmul m-a readus la varsta copilariei, cand visam la infruntari dintre bine si rau, cand binele trebuia sa invinga totdeauna. 🙂 Povestea este frumoasa si, chiar daca sunt destul de multe clisee si puncte negative vazute deja prin alte filme (luptele destul de nerealiste, suprasaturarea cu efecte speciale, etapele initiatice prin care trec personajele, idea in sine, deloc originala, a filmului, interpretarea destul de aiurea a lui Jackie Chan), povestea este salvata, dupa parerea mea, prin atmosfera de basm creata, prin simplitatea si puritatea ideilor exprimate, atat prin intermediul personajelor cat si al cadrului natural in care se desfasoara filmul. Eu sunt pur si simplu indragostita de peisajele din Asia, cred ca acolo trebuia sa ma fi nascut :).
  Inspirat chiar dintr-o fabula chinezeasca, filmul promoveaza valori ca: suprematia binelui, altruismul, seriozitatea si abnegatia cu care iti urmaresti telul, apropierea de natura, introspectia, atat de caracteristica asiaticilor. Asa cum s-a spus la un moment dat in film, avem de-a face cu o calatorie pentru aflarea adevarului, ascuns in sinea fiecaruia, care se dezvaluie celor care vor sa il afle: „Adevaratul maestru e inauntrul tau”.
  Ceea ce imi place la filmele inspirate din cultura asiatica e faptul ca nu se pune accent pe pragmatism (sau nu numai pe el), pe forta bruta, exclusiv fizica, asa cum e in filmele occidentale de actiune, ci aici evolutia fizica a personajelor este in stransa legatura cu evolutia spirituala, care primeaza. Personajele reusesc sa comunice foarte mult pe cale non-verbala, chiar si fara sa te priveasca, comportament care are in spate spiritualitatea orientala bazate pe introspectie. Intelepciunea chinezeasca transpare si aici prin exprimarea unor adevaruri simple, dar general valabile: “Nimic nu-i mai moale ca apa, si totusi ea poate sfarama piatra. Nu opune rezistenta”, “Invata formele, dar cauta ce nu are forma, asculta ce nu are sunet, invata tot si apoi uita tot”, “Nu trebuie sa uram dusmanul, pentru ca astfel tot el castiga” sau “Razbunarea se intoarce intotdeauna impotriva celui ce se razbuna”.
  Mi-a placut, m-a facut sa alunec spre panta visarii… Eh, dar maine, cand ma voi trezi din somn, gustul dulce cu care am ramas in urma vizionarii filmului imi va accentua probabil senzatia de amareala data de tonalitatile de gri ale vietii de zi cu zi. Filmul merita vazut daca iti place sa visezi. 🙂
  Muzica de pe fundal e super.
  P.S. Am scris asa mult ca de abia am vazut filmul si inca sunt sub influenta lui. :d


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: